Gulv

Lakkerte gulv har en fin og naturlig glød, er slitesterke og lette å holde rene. Vi har både vanntynnbar og oljebasert lakk i ulike glansgrader; fra silkematt 15  - halvblank 40 - til blank 90.


Vår oljebaserte lakk inneholder uretanalkyd som gjør den slitesterk og vannbestandig. Den har en gulaktig glød som gjør at den egner seg godt til mørkere treslag. Den vanntynnbare lakken er basert på akryl/polyuretan bindemiddel og gir en lys og "voksaktig" overflate som egner seg til lyse tresorter.

Den vanntynnbare lakken tørker hurtig og krever at du jobber raskt. Du vil med begge variantene få et slitesterkt gulv som er lett å vedlikeholde.

Forbehandling

Underlaget vaskes først med Gjøco Interiørrens for å fjerne fett, såperester og bonevoks. Tidligere lakkerte flater og parkett lakkert fra fabrikk mattslipes med sandpapir, støvsuges og tørkes over med lofri klut, gjerne mikrofiber eller tørre engangskluter. Bruk av slipemaskin/rondellmaskin sikrer jevn og grundig sliping. Dersom tidligere lakk/oljetype er ukjent, gjør prøveoppstrøk etter at gulvet er rengjort for å kontrollere at tørring og vedheft er god.

Toppstrøk

Rør godt om før og under bruk. På nytt, ubehandlet treverk anbefales 2- 3 strøk med Gjøco Klarlakk. Tidligere lakkerte flater 1-2 strøk. Kork, porøse og ekstra sugende underlag påføres minimum 5 strøk. På ubehandlet treverk tynnes første strøket med 10-20% Gjøco White Spirit. Eventuell fiberreisning slipes vekk med fint sandpapir. Slipestøv fjernes omhyggelig før de neste strøkene påføres ufortynnet. Det anbefales lett mattsliping mellom hvert strøk for å sikre god vedheft. Vær nøye med å fjerne pussestøv.

Utstyrsliste

  • Gjøco Interiørrens
  • Slipepapir
  • Lakkrull
  • Pensler
  • Rullebrett
  • Forlengerskaft
  • Gjøco Klarlakk oljebasert 15/40/90 eller Gjøco Klarlakk vanntynnbar 15/40/90

Gå til våre produktsider for sikkerhetsdatablader og teknisk info om våre produkter.

 

Forbehandling

Interiørrens

 

Toppstrøk

 


Klarlakk oljebasert
Klarlakk vanntynnbar