• NO
  • SE
  • DK
  • EN
  • NO
  • SE
  • DK
  • EN

Rengøring af husfacaden

Svertesoppen sees som små svarte prikker på husets overflate, og er mest utbredt og synlig på hvite og lyse hus. Det ser ut til at problemet har akselerert de siste årene, med mildere og fuktigere vintrer som gjør levevilkårene for soppen bedre.

Vi anbefaler huseierne å rengjøre husene minst hvert andre år eller helst hvert år. Det legger seg mye støv, skitt og fett på en husvegg i løpet av et år – det er bare å ta en titt på vinduene i vårsola så skjønner vi at husveggene ser minst like ille ut. Ikke bare blir huset rent og får en friskere farge etter vasken, men den virker også preventivt på begroing av svertesopp. En forurenset vegg gir lettere feste for sopp, holder lenger på fuktigheten og gir dermed soppen bedre levevilkår.

Hvis husveggene dine er ekstra utsatt for svertesopp,  anbefaler vi at det tilsettes Gjøco Antisopp i malingen ved neste ommaling. Gjøco Antisopp er et konsentrat av fungicid som tilsettes for å forsterke den filmkonserverende effekten mot svertesopp. Den skal tilsettes av butikkpersonalet. Vi har flere produkter som vi anbefaler til rengjøring:

Gjøco Kraftvask benyttes til rengjøring før ommaling. Den inneholder lut og matter ned malingsfilmen. Fjerner effektive svertesopp, skitt, fett, blomsterstøv og annen forurensning.

Gjøco Husvask brukes til den årlige husvasken. Fjerner svertesopp, skitt, fett, blomsterstøv og annen forurensning.

Gjøco Sopp- og Grønskefjerner påføres etter husvasken. Den skal sprøytes på veggen og ikke spyles av.

Gjøco Sopp- og algefjerner benyttes på utendørs tak, stein, mur, fasader og terrasser for å fjerne mose, grønske og alger.

Gjøco Terrasserens er et sterkt alkalisk rengjøringsmiddel som anbefales før ny beising/oljing av terrassen. Den fjerner effektivt fett og forurensninger, og frisker opp fargen på treverket.

 

Oavsett vilken produkt du väljer, är det viktigt att följa bruksanvisningen på förpackningen.

Se under produkter – Rengöring, förtunning och diverse – för mer info.