Familien på fire kjøpte en flott, men aldrende bolig som måtte renoveres og moderniseres for å tilfredsstille deres ønske og behov for et nytt og varig hjem. Det ble en klassisk perle med duse toner og spennende kontraster.
Med små barn og krevende jobber ønsket familien å få profesjonell hjelp til sitt nye husprosjekt, både av tidsmessige grunner, og for å oppnå et best mulig resultat.
Jobben min som interiørdesigner er å utforme en helhetlig visjon for hvordan hjemmet skal se og føles ut, og sørge for at denne visjonen ivaretas og virkeliggjøres av de som utfører jobben.
Jeg fungerer derfor også som prosjektleder og er bindeleddet mellom håndverkere og huseiere. Dette er spesielt viktig i større prosjekter for å kunne sikre at alle detaljer blir ivaretatt underveis.
Oppdraget i Holmenkollen var å skape et lyst og luftig hjem med praktiske løsninger og innslag av farger. Blått var en favoritt som familien gjerne ville ha med inn i interiøret.
Med dette som utgangspunkt jobbet jeg frem en farge- og materialpalett med hovedtrekk som gikk «ton-i-ton», altså nyanser (toner) av samme primærfarge. Basefargene ble hvit, beige og natur, med fremtredende kontraster i form av blåmalt innredning. Dette ble en ledetråd for alle rom, også med tanke på møblering og valg av tekstiler.
I alle oppholdsrom er tak og lister malt i fargen 351 Perlehvit, og gir en myk overgang til veggene som er malt i den lyse og luftige fargen 334 Hyasint, som har et lett slør av beige.
Kjøkkenet fikk ny planløsning med plass til en stor kjøkkenøy for bedre oppbevaring og større arbeidsflater. Gulvet på kjøkkenet ble flislagt med store rustikke fliser som passer utmerket til den lyse eikeparketten i stuen. Disse flisene ble lagt sammenhengende mellom kjøkken, hall og grovinngang.
Veggfargen 334 Hyasint passer godt til de nye gulvene og gir romfølelsen som huseier ønsket seg. Kjøkkeninnredningen ble malt i 351 Perlehvit, samme som tak og lister. Benkeskap på kjøkkenøy er malt i fargen 371 Skyggespill, en sterkere farge som gir kontrast og spenning til rommet.
Ved å ha samme type benkeplate på hele kjøkkenet bindes det hele sammen og man står litt mer fritt til å velge ulike farger på innredningen, gjennomtenkte så klart. Kjøkkenøyen er et godt eksempel på dette. Med blåfargen 371 Skyggespill fikk den god tyngde mot gulvet og står flott i det lyse i rommet.
Rommene mot vest, som spisestuen og stuen, har mindre kontraster og fremstår roligere, men følger likefullt den røde (blå) tråden. Fargetonene her er lyse med innslag av farger gjennom tekstiler som puter og gardiner. Gulvteppet under salongen er i ull og henter frem blåfargen på innredningen og de duse grønne gardinene.
Teppet i trappen opp til andre etasje er i samme farge som gardinene i stuen. Bare denne lille fargeklatten, sammen med puter og tekstiler på sittebenk ved garderoben, gjør hall og trapperom mer spennende og stilrent.
Biblioteket innenfor stuen ble et inspirerende kontor for de dagene man jobber hjemme. Her er både vegger, lister og innredning malt i den samme fargen som kjøkkenøyen – blåfargen 371 Skyggespill.
Bokhyllen egner seg godt som bakgrunn for zoom-møter. De fleste av oss har sett både klesvask og annet rot på digitale møter de siste årene og har kanskje kjent litt på at det hadde vært fint å heve standarden noen hakk. Å ha en vegg i hjemmet som egner seg for fremvisning er derfor en trend vi ser mer og mer.
Barnerommene oppe i andre etasje ble til spennende rom med farger etter barnas eget ønske. Gutterommet ble malt i fargen 373 Tindeblå og pikerommet i fargen 435 Pink Glow. Begge rommene ble malt med Gjøco Alle rom 05. De eksisterende plassbygde sengene ble malt om innvendig i fargen 351 Perlehvit med Gjøco fashion 15 i stedet for lasert furu som det var opprinnelig.
Valg av gardiner på barnerommene skulle også gjenspeile hvert av barna med mønster i tema de interesserer seg for. Slike detaljer gir hjemmet identitet og sjel og er med på å gi den gode følelsen av å høre til når man er hjemme.
Mitt råd ved oppussing av mindre eller større prosjekter er å sette opp en gjennomgående plan før oppstart. Lag en visjon eller rød tråd for hele prosjektet og husk å ta hensyn til både møbler, gardiner, farge på vegger og gulv, samt tak og listverk.
Et godt design er ikke bare visuelt tiltalende, men har en tydelig sammenheng gjennom hele boligen. Det må også være funksjonelt for deg og de andre som skal bo der. Først da er det godt design!
Håper du blir inspirert til å ta fatt på ditt neste prosjekt, lite eller stort.
Hilsen Kathrine