• NO
  • SE
  • DK
  • EN
  • NO
  • SE
  • DK
  • EN

Gjør som Bente: Forleng sommeren med en pergola!

Selv om høsten har meldt sin ankomst er det fortsatt mulig å nyte hagelivet – om du har en pergola! Med noen vintergrønne planter, myke stoler og varmelamper kan du kose deg utendørs året rundt.

 

Det er akkurat hva Bente Irene Gundersen gleder seg til å gjøre når bladene blir gule og oransje utenfor sveitserhuset, Villa Madshaven, i Arendal. Hun og mannen fikk litt ekstra tid da koronaen kom, og den brukte de fornuftig:

– Vi hadde en ganske sliten terrasse med et partytelt som ikke akkurat var så veldig koselig. Vi hadde lenge gått med tanker om å gjøre noe med det, men prioriterte andre ting, slik som ferier og reiser. Plutselig måtte vi holde oss hjemme, og da ble det endelig pergola! smiler hun.

Valgte tett tak

Dekket var allerede på plass, og ekteparet satte opp reisverk til tak og vegger – hvorav den ene med spiler.

– På taket gikk vi for Plastmo terrassetak. Det hender jo at det kommer en regnskur, så da er det greit med tett tak, sier hun.

I samme slengen bygde de også ut terrassen.

– Dermed fikk vi plass til et lite utekjøkken i forlengelse av pergolaen, med grill, kjøkkenbenk og vask. Enkelt, men veldig praktisk!

 

 

Helhetlig uttrykk

Bente Irene Gundersen valgte å beise og male pergolaen i samme farge som huset for et helhetlig uttrykk.

– Vi gikk for Gjøco Herregård Maximal i fargekode S 3005Y20R, ogg Gjøco terrassebeis i en skifergrå farge. Fine produkter å jobbe med – og til en hyggelig pris, mener hun.

Sluttresultatet er en flott pergola som forlenger og forbedrer utesesongen betraktelig.

– Tidligere ble denne plassen totalt neglisjert, men nå har vi fått vår egen lille oase i hagen. Pergolaen brukes omtrent daglig fra sola begynner å skinne i april til den går ned sent i høst. Det eneste vi angrer på er at vi ikke bygget den før!

Læs andre artikler

Renovering av enebolig i Holmenkollen

Familien på fire kjøpte en flott, men aldrende bolig som måtte renoveres og moderniseres for å tilfredsstille deres ønske og behov for et nytt og varig hjem. Det ble en klassisk perle med duse toner og spennende kontraster. Med små barn og krevende jobber ønsket familien å få profesjonell hjelp til sitt nye husprosjekt, både […]

Bli med inn i Rasmus (26) kontinentale og lekre leilighet i Aarhus

Rasmus Christian Bundgaard Malling bor i en tre-romsleilighet på 71 kvadratmeter i sentrum av Aarhus i Danmark. Over tjue tusen dansker følger spent med når han deler inspirerende interiørbilder fra boligen sin på Instagram. Danske Rasmus kjøpte leiligheten i juli 2021 og har brukt det siste året godt: Kjøkken og stue er slått sammen, og […]