• NO
  • SE
  • DK
  • EN
  • NO
  • SE
  • DK
  • EN

Gör som Bente: Förläng sommaren med en pergola!

Selv om høsten har meldt sin ankomst er det fortsatt mulig å nyte hagelivet – om du har en pergola! Med noen vintergrønne planter, myke stoler og varmelamper kan du kose deg utendørs året rundt.   Det er akkurat hva Bente Irene Gundersen gleder seg til å gjøre når bladene blir gule og oransje utenfor sveitserhuset, Villa Madshaven, i Arendal. Hun og mannen fikk litt ekstra tid da koronaen kom, og den brukte de fornuftig: – Vi hadde en ganske sliten terrasse med et partytelt som ikke akkurat var så veldig koselig. Vi hadde lenge gått med tanker om å gjøre noe med det, men prioriterte andre ting, slik som ferier og reiser. Plutselig måtte vi holde oss hjemme, og da ble det endelig pergola! smiler hun.
Valgte tett tak Dekket var allerede på plass, og ekteparet satte opp reisverk til tak og vegger – hvorav den ene med spiler. – På taket gikk vi for Plastmo terrassetak. Det hender jo at det kommer en regnskur, så da er det greit med tett tak, sier hun. I samme slengen bygde de også ut terrassen. – Dermed fikk vi plass til et lite utekjøkken i forlengelse av pergolaen, med grill, kjøkkenbenk og vask. Enkelt, men veldig praktisk!     Helhetlig uttrykk Bente Irene Gundersen valgte å beise og male pergolaen i samme farge som huset for et helhetlig uttrykk. – Vi gikk for Gjøco Herregård Maximal i fargekode S 3005Y20R, ogg Gjøco terrassebeis i en skifergrå farge. Fine produkter å jobbe med – og til en hyggelig pris, mener hun. Sluttresultatet er en flott pergola som forlenger og forbedrer utesesongen betraktelig. – Tidligere ble denne plassen totalt neglisjert, men nå har vi fått vår egen lille oase i hagen. Pergolaen brukes omtrent daglig fra sola begynner å skinne i april til den går ned sent i høst. Det eneste vi angrer på er at vi ikke bygget den før!

Läs andra artiklar

Nyhet! Utefärg med silkematt glans

Matte farger har lenge vært en interiørfavoritt. Med nye Herregård Paintmaster kan du få et moderne, dempet uttrykk også på husveggen.

Effektivt skydd mot radongas i bostäder

Vi har testet epoksy som en løsning mot radongass i bygninger, og med to strøk GjøcoPoxy MF får man et tett belegg som hindrer utsiving av radongass fra grunnen. Radongass er en usynlig og luktfri gass som kan trenge inn i bygningen fra grunnen. Langvarig eksponering for høye radonnivåer kan være helseskadelig og øke risikoen […]

Sätt färg på tillvaron

Ønsker du et lunere hjem og et sted der du føler deg trygg og trives? Da kan du vurdere å male noen vegger, det gjør faktisk underverker! Interiørdesigner Kathrine Kristiansen tipser hvordan du pusser opp raskt og rimelig.