• NO
  • SE
  • DK
  • EN
  • NO
  • SE
  • DK
  • EN

Effektivt skydd mot radongas i bostäder

Vi har testet epoksy som en løsning mot radongass i bygninger, og med to strøk GjøcoPoxy MF får man et tett belegg som hindrer utsiving av radongass fra grunnen.

Radongass er en usynlig og luktfri gass som kan trenge inn i bygningen fra grunnen. Langvarig eksponering for høye radonnivåer kan være helseskadelig og øke risikoen for lungekreft. I boliger og andre bygninger kan radon trenge inn gjennom sprekker i grunnmuren og langs rørinnføringer og medføre helseskadelige konsentrasjoner, spesielt i kjelleretasjen. Opptreden av radon kan være meget lokal og må derfor måles i den enkelte bygning.

Radongass i boligen kan måles ved bruk av sporfilm som tilbys av flere aktører på markedet. Innendørs anbefales sporfilmmålinger foretatt over 6–8 uker i tiden fra midten av oktober til midten av april da nivået er høyest.

GjøcoPoxy MF fungerer som en effektiv barriere mot radongass ved å tette gulv og vegger. Med kun to strøk GjøcoPoxy MF kan man sikre hjemmet mot inntrengning av radon og dermed redusere risikoen for helserelaterte problemer. Produktet har gjennomgått grundige tester som viser at det er effektivt for å motvirke radongass.

GjøcoPoxy MF er en to-komponent løsemiddelfri primer. GjøcoPoxy MF er beregnet til bruk på mineralsk underlag som betong, mur, puss, sementbasert underlag, og lignende. Påføres på ubehandlet underlag før videre behandling med epoksy eller polyuretan. GjøcoPoxy MF kan også brukes på betong som ikke er helt tørr. Husk at belegget må være tett og uten sprekker for å hindre radongass til å trenge gjennom.

GjøcoPoxy MF kan overmales med Poxydekk Ekstrem, GjøcoPoxy SL, GjøcoPoxy C eller GjøcoPur T. Se informasjon om produktene under herdeplast.

Läs andra artiklar

Nyhet! Utefärg med silkematt glans

Matte farger har lenge vært en interiørfavoritt. Med nye Herregård Paintmaster kan du få et moderne, dempet uttrykk også på husveggen.

Osland Settefisk

Prosjekt:             Osland Settefisk Entreprenør:     Minor Industriplast AS System:              GjøcoUrea

Langhus Gård Parkeringshus

Prosjekt:             Langhus Gård, 2000 kvm. Entreprenør:     Norsk Epoxy, 2021 System:              GjøcoPur Park System