• NO
 • SE
 • DK
 • EN
 • NO
 • SE
 • DK
 • EN

Slik beiser du terrassen din

Om det er over tre år siden du sist beiset terrassen, kan det være på tide med en ny runde denne våren. Her er rådene som gjør beisingen til en lek.

Dette må du passe på når du skal beise terrassen

– Det viktigste er at det er rent, fast og tørt før du begynner å beise, sier Eirik hos Gjøco AS.

Om terrassen din er beiset eller oljet fra før, må du starte med å fjerne det som er igjen med Terrasserens. Unntaket er når du har brukt Herregård Oljebasert Terrassebeis og skal bruke den samme igjen, da trenger den bare å vaskes med Kraftvask.

– Du kan rense terrassen når som helst, også når det regner, for underlaget skal være fuktig. Påfør Terrasserens, la det virke så lenge som mulig uten å tørke, bruk først terrasseskrubb og skyll deretter godt med hageslangen.

Larsen mener at terrasseskrubb og hageslangen oftest er bedre enn høytrykkspyler, høytrykkspyleren kan flise opp treverket lettere samt få skjemmende skjolder etter rensing. Om det er flere lag med olje eller beis som må vekk, har han et eksperttips:

– Bruk en spesielt effektiv Terrasserens med gel konsistens. Rull eller pensle det på terrassen, la virke, skrubb og spyl av.

 

   

 

Sjekk værmeldingen

Du har gjort terrassen skinnende ren, da er det vel bare å finne frem beisen – eller?

– Gjennom vaskeprosessen har du tilført mye fuktighet til materialet, så det er viktig at du lar terrassen tørke skikkelig før du begynner å beise, forteller Larsen.

– Tidlig om våren, når det er 8-10 grader om dagen og nattefrost, kan det gå over en uke før materialet er tørt. Når det blir varmere i været trengs det oftest 3-4 dager med oppholdsvær og sommertemperatur.

Du gjør altså lurt i å sjekke yr.no før du setter i gang. Husk at værgudene må spille på lag med deg også etter at beisingen er unnagjort.

– Om du bruker vanntynnet beis må underlaget være over 10 grader for at du kan beise, oljebasert beis kan påføres ned mot null grader så lenge det er tørt og frostfritt, sier eksperten.

 • Tips! Usikker på været fremover? Oljebasert beis tåler frost, samt regn én time etter påføring.


Eksperttipsene som sikrer godt resultat

En terrassebeis skal i utgangspunktet holde i tre sesonger, men det er avhengig av at du er nøye med forarbeidet og beisingen – og at du sørger for at terrassen vedlikeholdes godt.

– Vask terrassen hvert år, gjerne med en mild husvask og en vanlig hageslange, for å fjerne skitt og grønske, sier Eirik Larsen, og avslutter med seks eksperttips til deg som vil ha nabolagets flotteste terrasse:

 • Herregård oljebasert terrassebeis trenger ikke renses bort når du vil beise på nytt.

Vedlikeholdes med vasking og nytt strøk etter behov.

 • Oljebasert beis kan påføres med flere tynne strøk for å få et blankere resultat.
  Vær oppmerksom på at for mange og/eller tykke strøk kan føre til avflassing over tid.
 • Ett strøk er nok hvis du bruker vanntynnet terrassebeis. Beisen skal trekke ned i underlaget og ikke danne film.
 • Ikke påfør beis før materialet er helt tørt, da det kan påvirke holdbarheten negativt.
 • Løse trefiber etter rensing av terrassen slipes lett bort før beising.
 • Les alltid bruksanvisningen bakpå spannet før du starter jobben, her finnes nyttige tips og triks for korrekt påføring og forarbeid.

 

Get the Sommerhytta look

Kjartan and Knut chose Gjøco colors when they painted and stained their winning cabin in the 2019 season of Sommerhytta on TV 2. The cabin itself is painted with Gjøco Supermax, color 486 Black Harmony. The terrace is stained in color 6068 Soot Gray.

Les andre artikler

Herregård Terrassebeis Oljebasert

Herregård Terrassebeis oljebasert er en løsemiddelbasert beis beregnet til utendørs bruk på terrasser og hagemøbler av impregnert treverk.

Herregård Supermax Selvrensende – Testvinner

Herregård Supermax Selvrensende er en høyteknologisk maling med lavt skittopptak og med selvrensende egenskaper. Inneholder filmkonserverende middel som motvirker vekst av svertesopp og alger. Høy kvalitet på bindemidler og UV-beskyttere gir en slitesterk og glansstabil maling med god beskyttelse mot været i et tøft nordisk klima.

Terrasserens Gel – vår supereffektive terrasserens

Gjøco Terrasserens Gel Extra er et sterkt, alkalisk rengjøringsmiddel for fjerning av gammel terrassebeis, treolje, smuss og forurensning.