• NO
  • SE
  • DK
  • EN
  • NO
  • SE
  • DK
  • EN

Terrasseliv i sikte!

Endelig er våren her, og vi kan igjen begynne å glede oss til varme sommerdager. Det er tid for å børste støv fra terrassen og ta fatt på nødvendig vedlikehold, før man kan sette seg ned å nyte sommervarmen.

Våren er en herlig tid med lysere dager, yrende liv og mange forventinger. Jeg blir inspirert til å ta fatt på hagearbeidet, få vekster til å spire og gro etter en lang vinter, og nyte å se hagen våkne til liv igjen.

Start gjerne tidlig med å forberede sommersesongen med vedlikehold av terrasse og fasade. Mye er da på plass når det blir varmere i luften og hagemøblene kan settes ut på en fin og godt vedlikeholdt terrasse.

Skal du beise terrassen, anbefales det først å rengjøre godt slik at du fjerner inneklemt smuss og får en renere overflate. Ettersom min terrasse var blitt så mørk fulgte jeg Gjøco sin anbefaling om å bruke Kraftvask for å få et godt resultat. Med et rengjort og lysere utgangspunkt brukte jeg Herregård Terrassebeis, som er en slitesterk og værbestandig beis. Denne terrassebeisen var lett å påføre, og ga glød og dybde til treverket. Det ble skikkelig «fresht» og fint, så nå er jeg fornøyd med både terrassen og egen innsats.

 

Husets vestside trenger også ett strøk maling etter noen varme somre som har tørket ut treverket. På panelveggen skal vi bruke Gjøco Paintmaster som gir en vakker, silkematt fasade. Malingen er en total trebeskyttelse med selvrensende egenskaper og suveren fargestabilitet. Jeg gleder meg til en nymalt, og ikke minst en godt vedlikeholdt fasade på huset vårt.

Min far kunne fortelle meg at de på 1950 tallet hadde malt barndomshjemmet på Hitra i fargen Morgenrød fra Gjøco som den gang het Gjøen og Co. Det var gøy å høre at de allerede den gangen hadde valgt et kvalitetsprodukt for vedlikehold av fasaden.

Med litt omsorg og kjærlighet for hus og hage, vil du få mye glede av å kunne slappe av ute når varmen og godværsdagene kommer. Sommerdagene skaper minner som du vil ta med deg igjennom vinteren.

Med duften av Pelargonia og varmen fra solen ønsker jeg deg en fin vår og sommer.Ingenting er bedre enn å gå barbent på et varmt terrassegulv som er godt vedlikeholdt, mykt og uten fare for flis i foten.

Lykke til med vedlikehold, hagemøbler og beplantning!

 

Kathrine

Les andre artikler

Nyhet! Utemaling med silkematt glans

Matte farger har lenge vært en interiørfavoritt. Med nye Herregård Paintmaster kan du få et moderne, dempet uttrykk også på husveggen.

NCS-systemet; hvordan forstå fargekoden

NCS-systemet   – Natural Color System NCS fargesystem er det mest brukte i Europa og er også det Gjøco AS bruker. Det er helt nødvendig å ha et nøyaktig system som beskriver fargen entydig. Ber du en skoleklasse fargelegge en kjole rød, vil de helt sikkert bli fargelagt i mange forskjellige rødfarger. Ber du dem derimot […]

Sett farge på tilværelsen

Ønsker du et lunere hjem og et sted der du føler deg trygg og trives? Da kan du vurdere å male noen vegger, det gjør faktisk underverker! Interiørdesigner Kathrine Kristiansen tipser hvordan du pusser opp raskt og rimelig.