• NO
  • SE
  • DK
  • EN
  • NO
  • SE
  • DK
  • EN

Brukte maling fra Gjøco da hun pusset opp drømmeleiligheten

Da leiligheten i Kristiansand skulle oppgraderes, satte Margit Dale to viktige kriterier: Prosjektet skulle kun ta fire uker, og alt skulle skje på en bærekraftig måte!

Å pusse opp leiligheten på fire uker, 100 prosent bærekraftig, var grunnideen da Margit Dale, kokebokforfatter og matblogger, skulle pusse opp sin nyervervede leilighet i Kristiansand.

– Ambisiøst, men mulig! forteller Margit, som delte planen på bloggen sin, margitdale.no:

«I prosjektet «Bærekraftig forvandling på fire uker» skal jeg pusse opp og innrede en leilighet i et gammelt hus i Posebyen i Kristiansand. På fire uker skal jeg på bærekraftig vis sammen med en dyktig interiørdesigner og gode samarbeidspartnere bygge drømmeleiligheten min. Så langt det er mulig skal vi restaurere, gjenbruke og forskjønne i stedet for å bytte ut med nytt. Det nye vi MÅ tilføre skal ha høy kvalitet og lang levetid.»

Et hus med sjel

Margit var på jakt etter noe spesielt da hun begynte å lete etter en pendlerleilighet for seg selv og familien i Kristiansand.

– Det var viktig for oss å finne noe med sjarm. Vi bor til daglig på en slektsgård fra 1300-tallet, så vi vet hva det innebærer å vedlikeholde et gammelt hus, forklarer hun.

Leiligheten som fanget Margits oppmerksomhet, befant seg i Posebyen i Kristiansand. Denne bydelen er den eldste som ble stående etter bybrannen i 1892.

– Husene her er fra begynnelsen av 1700-tallet. Du finner knapt noe som er mer fjernt fra moderne nybygg – både på godt og vondt. Det er skjeve vinkler, knirk i veggene, men det er virkelig sjel her.

Maling fra Gjøco

For å gjennomføre prosjektet på en bærekraftig måte, visste Margit at hun trengte ekspertbistand. Hun engasjerte arkitekt Daniele Myrhaug og interiørdesigner Belinda Bjerke. De har jobbet tett sammen med Margit og familien for å oppfylle deres krav til bærekraft. I tillegg fikk Margit verdifull støtte fra Gjøco – prosjektet er gjennomført med bærekraftig og svanemerket kvalitetsmaling fra Gjøco. Når du velger produkter som er miljømerket Svanen, er du også sikker på at de oppfyller strenge miljø- og kjemikaliekrav.

 

Gjenbruk og oppussing

Margit og teamet hennes hadde som mål å bevare så mye som mulig av den eksisterende strukturen i leiligheten. Margit understreker viktigheten av gjenbruk og reparasjon:

– Vi har reparert gamle vinduer og dører, fikset og malt gamle veggpaneler og tak. De gamle gulvene har vi akseptert som slitne og gamle. De fleste rom i leiligheten hadde  gammelt, gulnet panel, men med noen strøk med sperregrunn og panelmaling fra Gjøco fremstår veggene og tak som freshe og fine igjen.

 

Nå/Før.  Vegger og tak i stua er malt med blåfargen 371 Skyggespill med produktet Gjøco Fashion matt glans

 

Bærekraftige valg

Margit la vekt på å gjøre bærekraftige valg gjennom hele prosessen, og nesten alle de «nye» møblene i leiligheten er kjøpt brukt.

– Jeg fikk tak i alt jeg ønsket til en lavere pris og med mindre miljøbelastning enn om jeg skulle ha kjøpt nytt. Brukte møbler av god kvalitet, som blir trukket om og reparert, har en lengre levetid enn nye møbler av lavere kvalitet, forklarer hun.

Trappeoppgangen og kontor er malt i fargen 475 Sommervind med produktet Gjøco Fashion matt glans

 

Strålende fornøyd

Etter fire intense uker med hardt arbeid kunne Margit og teamet stolt presentere den nyoppussede drømmeleiligheten. Margit er strålende fornøyd med resultatet:

– Leiligheten har fått en total makeover med langt lavere miljøbelastning enn ved en «vanlig» oppussing. Alt er gjennomført med høy kvalitet og et tidløst uttrykk. Jeg er sikker på at stedet vil oppleves like moderne om tjue år, avslutter hun.

Det flotte kjøkkenet er malt i fargen 334 Hyasint med produktet Gjøco Alle rom

Gjøco er glade for å ha bidratt i Margits prosjekt med miljøvennlig kvalitetsmaling – og vi ønsker henne og familien mange fine år i den nye leiligheten!

 

Les andre artikler

Hvordan bruke Gjøco Sperregrunn?

Gjøco Sperregrunn motvirker og begrenser gjennomblødning fra kvist. Den har veldig god dekkevne og god utflyt. Kan også brukes som toppstrøk.

Fashion – oljemaling til innendørs bruk

Fashion er vår beste maling til tre og panel! Den kommer i mange forskjellige glansgrader og passer perfekt på panel, karmer og dører.

Supermatt Rom gir lunhet til rommet

Bruk vår Supermatt rom og få en helt ny fargeopplevelse på ditt interiør.