• NO
  • SE
  • DK
  • EN
  • NO
  • SE
  • DK
  • EN

Minimalistisk og varmt på Nesøya

Kan et moderne, arkitekttegnet funkishus også være et lunt og trivelig hjem for en familie?  Bli med inn i denne nybygde boligen på Nesøya og se hvordan interiørdesigner Kathrine Kristiansen har funnet akkurat den riktige balansen.

 

På vakre Nesøya utenfor Oslo hadde en familien funnet drømmetomten for sitt nye hjem. Det eksisterende huset på tomten ble revet, men arkitekten i Skaara Arkitekter valgte å beholde grunnmuren da han tegnet det nye: Et minimalistisk hus som stod godt til tomten og nærheten til sjøen.

Familien engasjerte deretter interiørdesigner Kathrine Kristiansen for å hjelpe til med materialvalg, innredning av bad og kjøkken, samt møblering i alle rom.

– Min oppgave var å gi innsiden av huset et litt varmere uttrykk – og tone ned det moderne, forklarer Kristiansen.

 

Minimalistisk + klassisk = sant

– Vi kom sammen frem til en stil med god balanse mellom det minimalistiske og det klassiske. Altså elementer kunden kunne kjenne seg igjen i – men som heller ikke gikk på bekostning av det arkitektoniske uttrykket, forklarer interiørdesigneren.

– Kombinasjonen ble en personlig stil med en miks av materialer og farger som kan minne om det moderne 70-tallet.

Samme farge på tak og vegger

Et av interiørdesigner Kristiansens beste tips er å velge lik farge på tak og vegger der det er mulig. Det er selvsagt gjort på Nesøya-prosjektet:

– Vi valgte Gjøco Hyasint som grunnfarge på alle vegger og tak – en varm og myk hvitfarge som ble en god nøytral til andre elementer i huset, forklarer hun.

Fargepaletten ellers i prosjektet ble satt med utgangspunkt i byggherrens tanker – og det arkitektoniske uttrykket arkitekten hadde lagt opp til.

– Her var det en del eik i både parkett, spiler og innredning, og vi valgte å få inn en god blåfarge som stod godt sammen med den varme eiken. Valget falt på Gjøco Navy Blue.

 

Myke detaljer gir sjel

Den blå veggen er et blikkfang i enden av stuen og beveger seg inn på kjøkkenet hvor den møter innredning i eik – behandlet på samme måte som spiler og parkett.

– Ved å behandle innredningen, eikegulv og spiler på samme måte oppnår vi samme fargetone, forklarer Kristiansen.

Myke detaljer er med på å gi uttrykket sammenheng og sjel:

– Benkeplaten på kjøkkenet ble lagt i en Silestone med varme tegninger, noe som ble gjentatt på masterbadet innenfor kjøkkenet. I entreen og hallen finner du keramiske fliser i et mykt mønster som minner om slipt betong – og et garderobeskap i eik som står fint til trapperommet og spilene i trappen, avslutter Kathrine Kristiansen.

 

3 gode tips til deg som skal male i vinter

  • Velg lik farge på tak og vegger. Om fargene er for mørke kan det være lurt å holde taket lyst, men ikke nødvendigvis helt hvitt.
  • Husk matt maling i taket. Da unngår du at lyset reflekteres og at taket blir dominerende.
  • Gå for mørkere farger. Trenden akkurat nå er at vi ser et skifte fra helt lyse beige ton-i-ton til en mørkere og mer variert palett. Men i kombinasjon med lysere farger som en dempet undertone. Vi kan gjerne ta en pause fra det helt kritthvite og ønske farger velkommen i hjemmet.

Les andre artikler

Nyhet! Utemaling med silkematt glans

Matte farger har lenge vært en interiørfavoritt. Med nye Herregård Paintmaster kan du få et moderne, dempet uttrykk også på husveggen.

NCS-systemet; hvordan forstå fargekoden

NCS-systemet   – Natural Color System NCS fargesystem er det mest brukte i Europa og er også det Gjøco AS bruker. Det er helt nødvendig å ha et nøyaktig system som beskriver fargen entydig. Ber du en skoleklasse fargelegge en kjole rød, vil de helt sikkert bli fargelagt i mange forskjellige rødfarger. Ber du dem derimot […]

Sett farge på tilværelsen

Ønsker du et lunere hjem og et sted der du føler deg trygg og trives? Da kan du vurdere å male noen vegger, det gjør faktisk underverker! Interiørdesigner Kathrine Kristiansen tipser hvordan du pusser opp raskt og rimelig.