• NO
  • SE
  • DK
  • EN
  • NO
  • SE
  • DK
  • EN

Sett farge på tilværelsen

Ønsker du et lunere hjem og et sted der du føler deg trygg og trives? Da kan du vurdere å male noen vegger, det gjør faktisk underverker! Interiørdesigner Kathrine Kristiansen tipser hvordan du pusser opp raskt og rimelig.

Den største forandringen er selvfølgelig dersom du har hvite vegger og ønsker noe nytt. Overgangen her vil jo bli veldig forskjellig, fra et nøytralt lerret til en kulør som gir noe til rommet.

 

Men det er ikke alltid det er store forandringer som skal til før det gir en enorm effekt på et rom. Bare det å male hvite vegger lys beige vil gi liv til veggene, og en helt annen atmosfære.

 

Vi trenger litt farger i tilværelsen nå etter en periode der vi alle har måttet være mer hjemme enten vi vil eller ei. Mange har satt pris på mer tid hjemme og ser behovet for å pusse opp litt for å skape noe eget.

 

Ved bruk av farger får man et mer personlig preg på innredningen, et hjem som passer deg og din stil. Selv om du ikke har en definert stil er du som person unik og vil sannsynligvis oppleve forskjell på hva du liker og ikke trives så godt med.

 

Det å få litt hjelp til å velge er lurt, da kan du bli guidet inn på riktig fargevalg som passer deg og din livsstil perfekt.  Å ta utgangpunkt i noe man har og bygge videre på dette er en god ledetråd. Finn noen fine farger i et bilde du har eller i en sofa du vil beholde. Eller kanskje du har et teppe du elsker – her kan man ta ut noen farger som passer inn og bruke som veggfarger.

 

Det som er viktig er at fargene passer sammen i de ulike rommene. Da vil opplevelsen bli helhetlig og harmonisk – ikke som på 90`tallet der man malte gangen rød, stua gul og soverommet grønt. Gjør gjerne det, men da med farger som går litt i lignende skala og glir over i hverandre på en god måte. Først da vil hjemmet oppleves godt å være i, og gi en bedre romfølelse.

 

Men man kan absolutt ha et spennende rom som for eksempel et gjestetoalett som skiller seg litt ut – det er bare spennende!

 

Det viktigste er at du er litt kreativ på dine egne vegne og setter farge på tilværelsen og sjel til eget hjem!

 

Tips:

Mal innredningen:

Man trenger ikke bytte ut innredning selv om man vil gjøre noen forandringer. Mal vegger og skapdører i samme farge. En lekker løsning som gir følelsen av noe helt nytt. Både økonomisk og bærekraftig.

 

Bytt ut møbelhåndtak:

Ønsker du ikke male kan du bare bytte møbelhåndtak – det er en detalj som gjør en stor forskjell. Men husk at du må velge samme størrelse på skruehull, alternativt må du sparkle over gamle hull og male dørene, da står du fritt til å velge nye møbelhåndtak.

 

Mal tak, vegger og listverk i lik farge:

Skal du virkelig gi rommet den store forskjellen er det bare å male både tak og vegger i samme farge. Kontrasten mellom tak og vegger blir mindre og rommet lunere.

 

Ved å male tak og gulvlister i lik farge som veggen blir det mindre støy og mer ro i rommet. Gulvet og veggfargen får større oppmerksomhet og møblene og de andre elementene i rommet kommer bedre til rette.

Les andre artikler

Nyhet! Utemaling med silkematt glans

Matte farger har lenge vært en interiørfavoritt. Med nye Herregård Paintmaster kan du få et moderne, dempet uttrykk også på husveggen.

NCS-systemet; hvordan forstå fargekoden

NCS-systemet   – Natural Color System NCS fargesystem er det mest brukte i Europa og er også det Gjøco AS bruker. Det er helt nødvendig å ha et nøyaktig system som beskriver fargen entydig. Ber du en skoleklasse fargelegge en kjole rød, vil de helt sikkert bli fargelagt i mange forskjellige rødfarger. Ber du dem derimot […]

Terrasseliv i sikte!

Endelig er våren her, og vi kan igjen begynne å glede oss til varme sommerdager. Det er tid for å børste støv fra terrassen og ta fatt på nødvendig vedlikehold, før man kan sette seg ned å nyte sommervarmen. Våren er en herlig tid med lysere dager, yrende liv og mange forventinger. Jeg blir inspirert […]